Călătorie exotică, experiență unică și de neuitat - Tudor Reviews and others

Tudor Reviews and others

Recenzii de cea mai înaltă calitate despre o mare varietate de produse, dintr-o gama largă de categorii, de la tehnologie până la stil de viață. Aici puteți găsi toate informațiile de care aveți nevoie.

vineri, 2 martie 2018

Călătorie exotică, experiență unică și de neuitat

Bună tuturor!

Astăzi mi-am propus să vă povestesc cum mă pregătesc eu pentru o călătorie exotică. Din experiența mea de călător vă pot spune că o călătorie organizată va fi cu siguranță o experiență unică și de neuitat!

Acestea fiind spuse, să începem:

Am trecut în revistă următoarele destinații turistice: Iordania, fascinanta Umbrie și Țara Soarelui Răsare, Japonia. Am un total de 5 ore ca să îmi pregătesc bagajele și să-mi pregătesc lista de obiective pe care vreau să le vizitez pe parcursul călătoriei mele dar și lista cu mâncărurile deosebite pe care îmi doresc să le încerc.

Fiecare destinație fiind unică, sunt conștient de faptul că trebuie să fiu pregătit pentru experiențe inedite.

Vorbind cu agenția de turism Christian Tour, mi-au trimis pe mail ofertele de călătorie pe care le-am studiat cu atenție mai multe zile până să mă decid. Prima călătorie am ales-o cea spre Iordania, după care am intrat pe internet să cunosc mai multe despre țara aceea.

Am aflat că Iordania este o țară din Orientul Mijlociu oficial denumită Regatul Hașemit al Iordaniei, este o țară arabă care se învecinează cu Siria în Nord, cu Irak în Nord Est, cu Arabia Saudită la est și la sud și cu Israel și Autoritatea Națională Palestiniană la vest.

Nu mi-au ajuns aceste informații deoarece eu când merg într-o țară străină vreau să îi știu istoria, demografia, guvernare și stilul de viață al cetățenilor. Așa că am căutat mai departe după toate aceste informații.

Datorită curiozității mele aflu că Iordania este un regat cu o istorie stratificată încă din antichitate, de la munca pietrarilor nebateeni la personaje precum Moise și Lawrence al Arabiei, de la orașele antice și siturile biblice la castele înfundate în deșert, cruciați și mozaicuri bizantine. Cultura străveche ascunde cumva faptul că este și o țară modernă, cu o infrastructură de calitate, o scenă culturală și comercială înflloritoare, hoteluri de primă mână, restaurante cu o bucătărie delicioasă și multe oportunități pentru shopping. Contradicția dintre vechi și nou aici fiind uimitoare.

După datele studiate constat că populația Iordaniei se împarte în mai multe grupe etnice:

99.2% arabi, dintre care peste 80% musulmani suniți. Aproape 80% dintre arabi se autoidentifică a fi palestinieni, iar cei din cadrul armatei și politicienii sunt în mare parte beduini

0.5% cerchezi

0.1% armeni

0.1% turci

0.1% kurzi

După tot acest studiu am decis să studiez puțin și site-ul Agenției Christian Tour, unde aflu de oferta Iordania Experience inclusă în pachetul circuite Christian Tour. Din această ofertă am început să extrag obiective turistice, monumente, muzee și multe altele despre care am decis să citesc.

Zis și făcut, prima dată am început să caut avioane și cazări. Am găsit un zbor în data de 27.03.2018 cu un preț aproximat de 160 de euro iar cazare am găsit la hotelul Larsa la prețul de 391 lei pentru 2 nopți, un preț excelent pentru un hotel cu rating foarte bun.

După ce am aranjat detaliile tehnice ale călătoriei, am început să citesc despre orașul Amman. Orașul este capitala și cel mai mare oraș al Iordaniei, având o populație de 2.842.629 locuitori. Denumit în antichitate ,,Philadelphia'' a fost construit pe șapte coline, astăzi este un oraș modern unde locuiesc atât musulmani cât și creștini.

În orașul Amman mi-am propus spre vizitare următoarele obictive:

- Citadela Amman - aflată pe vârful unui deal, de unde domină întreaga regiune, un loc strategic și ușor de apărat. Este categorizată ca fiind cel mai înalt punct din Amman, fiind situată la 850 metri deasupra nivelului mării. Artefactele datează din Epoca Bronzului, de când Citadela a avut rolul unei fortărețe pentru mii de ani.

- Teatrul Roman - cea mai spectaculoasă construcție, datează din (138-161 CE) în timpul domniei lui Antonius Pius.

- Muzeul de Tradiții Populare - situat în complexul teatrului roman, sunt prezentate costume populare, bijuterii și obiecte tradiționale. De asemenea există și măști destul de interesante.

- Templul lui Hercule - Uimitoarea construcție a fost ridicată între 162-166, datorită poziționării sale, permite o vedere panoramică asupra zonei centrale ale orașului.

După orașul Amman mi-am propus să vizitez cetatea Jerash aflată în nordul orașului Amman, unde se află cel mai conservat oraș roman, Decapolis. Aici mi-am propus spre vizitare următoarele:

- Oval Plaza sau Piața Ovală - o construcție ce înfățișează o piață spațioasă, măsurând 90m x 80m, înconjurată de un trotuar larg și de coloane în stil Ionic din secolul IV. Există două modificări în mijloc și o fântână, adăugată în secolul VII. Pe coloana centrală, adăugată recent, se organizează Festivalul de Foc Jerash.

- Teatrul de Sud și cel de Nord - o construcție bine conservată și cu galerii impresionante.

După o zi lungă de vizitat toate aceste obiective mă gândesc că e momentul să mergem la odihnă, ca mâine să pornim spre Muntele Nebo unde întâlnim impresionanta Autostradă a Regelui, o șosea folosită continuu mai bine de 5.000 de ani și considerată una dintre cele mai vechi din lume.

Muntele Nebo fiind prima atracție turistică cu o istorie impresionantă. Pe acest munte se crede că este îngropat Moise și se află o bisericuță franciscană din secolul IV.

Nu ne oprim aici, mergem mai departe spre ,,Orașul Mozaicului'' - Madaba, aici principala atracție este Biserica Greco-Ortodoxă Sf.Gheorghe și harta din mozaic a Ierusalimului și a Pământului Făgăduinței. O reprezentare grafică formidabilă care conține două milioane de bucăți viu colorate ce ilustrează dealuri, văi, orașe dar și Delta Nilului. De aici ne schimbăm cazarea, așa că am căutat o cazare în orașul Petra.

De dimineață îmi planific să mă trezesc, după ce îmi servesc micul dejun alături de lista mea cu obiective, adaug următoarele:

Deoarece orașul Petra este faimoasa capitală a regatului Nebateenilor, a cărui populație a dispărut misterios, am de gând să descopăr toate comorile pe care le oferă acest oraș.

Primul pe lista mea e Mormântul Obelisc despre care știu că este primul dintre marile monumente ale Petrei, care apare înaintea pelerinilor. Cu ocazia vizitării Mormântului Obelisc aș vrea să trec și prin îngustul canion Siq unde voi admira structurile imense de piatră. Străbătând canionul voi da peste cel mai impresionant monument din zonă și anume Tezaurul.

Aici voi putea admira structura din piatră a monumentului, felul în care a fost construit și istoria acestui monument.

Trecem mai departe spre Mica Petra, mai apoi ajung în deșertul Wadi Rum, unde mă voi putea caza în tabăra de beduini (tabără cu corturi cu grup sanitar propriu). Wadi Rum, supranumit de localnici Valea Lunii este un loc perfect care oferă prilejul unei plimbări cu o mașină de teren și de a admira peisajul selenar după care localnicii te așteaptă cu un ceai proaspăt și plin de arome.

După toate acestea am de gând să vizitez orașul Aqaba, un oraș aflat pe coasta de Nord-Est a Mării Roșii, între Peninsula Sinai și Peninsula Arabică unde clima este tot timpul blândă. Din câte știu este o locație perfectă pentru plajă și sporturi nautice așa că este pe gustul meu.

Având programul liber în Aqaba, vreau să petrec puțin timp la plajă, probabil să practic un sport nautic dar în primul rând vreau să mă informez despre istoria acestei locații.

Se apropie ultimele obiective ale acestui sejur așa că mergem spre El-Maghtas, locul unde a fost botezat Iisus Hristos, aflat pe malul râului Iordan și are semnificație majoră în trei religii, iudaică, creștină și islamică, fiind locul unde profetul Ilie s-a ridicat la ceruri.

Am plăcerea de a vizita toate aceste locuri, pline de obiective interesante dar pentru mine are o importanță majoră vizitarea Muzeului de Tradiții Populare situat în complexul teatrului roman din Amman deoarece consider că cel mai important la o țară vizitat e să îi cunoști tradițiile și poporul.


Pe lista țărilor de vizitat, trec la următoarea țară și anume Italia.

Despre Italia vă pot spune că este un stat unitar, republică parlamentară, aflată în Europa de Sud, acoperă 301.388 km pătrați și are o climă temperată.

Sunt de ajuns aceste informații? Nu, normal că nu sunt de ajuns așa că trecem pe culmi mai înalte! Ce înseamnă asta? Înseamnă că vom vorbi cu totul la un alt nivel, vom vorbi despre demografie, structură, istorie.

Italia ocupă locul 5 în Europa în ceea ce privește densitatea populației. Dintr-o țară cu emigranți în masă în ultimii 20 ani, Italia a devenit o mare primitoare de imigranți ceea ce duce la categorizarea populație în funcție de etnie:

92% cetățeni italieni

2% români

4% alți europeni (albanezi, ucrainieni, croați, sloveni)

Italia sau Republica Romană, conform legendei, Roma a fost înființată în 753 î. Hr de către Romulus, care l-a învins pe fratele său Remus.

În această țară plină de istorie romană mi-am propus să vizitez orașul Umbria. De această dată am consultat oferta Farmecul Umbriei.

Umbria este o regiune deluroasă în Italia centrală, împărțită în provinciile Perugia și Terni. Clasă majoritară etnică au fost umbri, de aici venind și denumirea locației. Limba vorbită de către ei se numește umbriană, o limbă înrudită cu latina.

În această minunată locație mi-am propus să trec pe lista mea de obiective următoarele:

Civita di Bagnoregio - un orășel medieval situat în vărful unui deal, orășel asemănat unei fortărețe, aici voi admira peisajul zonal, modul în care a fost construit orașul dar și istoria.

Orvieto - la doar 20 km față de Civita, întâlnim primul orășel din regiunea Umbria, unde voi admira catedrala din Orvieto, străzile pline cu tarabe cu fel de fel de obiecte artizanale, dar și peisajul sublim.

Gubbio - orășel sublim, aflat în Nordul Umbriei, la poalele munților Apenini, descris de multe persoane cel mai frumos oraș din Italia.

Parcul Național Monti Sibillini - aș vrea să fac o vizită acestui parc din două motive: primul motiv pentru că se întinde pe 70.000 de hectare și cuprinde atât regiunea Umbria cât și regiunea vecină, Marche si al doilea motiv pentru că se pot încerca diferite activități în aer liber.

Cel mai important obiectiv turistic, după opinia mea, obligatoriu de vizitat este Parcul Național Monti Sibillini, deoarece îmi place foarte mult să fac fotografii, acest parc, cu peisajul lui absolut extraordinar oferă prilejul de a face fotografii inedite.

Japonia - Țara Soarelui Răsare

Fiind curios de ce este supranumită așa, am căutat mai multe informații despre Japonia. Așadar locația are acest nume datorită unei legende.

Legenda spune așa: Această țară minunată a fost creată de către zei, care au înfipt o sabie în ocean, la scoaterea ei formându-se patru picături ce au devenit insulele principale, precum și o multitudine de insule mici. 

Japonia este o țară plină de tradiții și obiceiuri, așa că în călătoria mea asupra acestei țări vreau să mă informez despre toate tradițiile și obiceiurile lor. Fiind o țară bogată în tot felul de specialități de mâncare, vreau să încerc mai multe preparate, dintre ele fiind sushi, sashimi, okonomiyaki, teppanyaki și Noodles.

În Japonia principalele atracții turistice pe care vreau să le vizitez sunt:

Castelul Osaka - Auzisem că a fost distrus în război dar reconstruit ca și copie a vechiului castel. Aș vrea să văd aici ce s-a păstrat din vechiul castel și ce a fost înlocuit.

Templul Meiji - Aș vrea să vizitez acest templu deoarece știu că a fost construit în onoarea marelui împărat japonez Meiji și aș vrea să îi știu toate legendele.

Tokyo Skytree - Cel mai înalt turn din Tokio, vreau să vizitez acest monument deoarece sunt sigur că din vârful lui voi avea o panoramă splendidă asupra orașului.

Palatul Imperial Tokio - știu despre acest palat că este o oază de relaxare pentru cetățenii orașului, având grădini splendide, pline de culoare, locul perfect unde te poți relaxa după ce străbați străzile aglomerate ale orașului.

Și în ultimul rând dar și cel mai important Hiroshima Peace Memorial - un monument ridicat în cinstea păcii, după atacul de la Hiroshima, aș vrea să vizitez acest monument pentru a cinsti răposații atacului.
Articol scris pentru competiția Spring SuperBlog 2018
         Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu