Thasos sau insula fericirii - Tudor Reviews and others

Tudor Reviews and others

Recenzii de cea mai înaltă calitate despre o mare varietate de produse, dintr-o gama largă de categorii, de la tehnologie până la stil de viață. Aici puteți găsi toate informațiile de care aveți nevoie.

sâmbătă, 3 martie 2018

Thasos sau insula fericirii

sursa: plaja.ro

Călătoriile după părerea mea, sunt pentru oameni prilej de poveste, de cunoaștere și de admirație. Pe lângă toate acestea, eu mai adaug și bucuria de a fi într-o oază de relaxare alături de familie. Din cauza programului încărcat de zi cu zi, avem nevoie de momente de liniștite în care să fim doar noi și familia noastră.

Așa că eu am decis să mă duc într-o vacanță cu părinții mei. Locația pe care am ales-o pentru această vacanță a fost Insula Thasos din Grecia, o insulă a fericii după mine. Pornind din Târgu Mureș, dimineața, somnoroși și vai de noi, cumva ne-am îmbarcat în mașină și am dat start-ul călătoriei. 

Thasos este o insulă din Grecia, situată în bazinul nordic al Mării Egee, la 8 km distanță de coasta meridională a Traciei. Aria acesteia este de 398 km pătrați, fiind a douăsprezecea, ca mărime, din Grecia.

După câteva ore bune de drum și taclale, am ajuns în Keramoti, locul de unde trebuia să urcăm cu mașina pe nea Fery (feryboat), de pe vapor, am putut admira peisajul sublin al locului dar și cristalinitatea apei. Vremea favorabilă pentru un sejur perfect. 

Timpul petrecut pe vapor a fost minunat, am făcut o grămadă de fotografii dar în final am ajuns pe insulă, unde ne-am continuat drumul spre stațiunea Skala Rachioni. Ajunși la hotel, gazdele ne-au întâmpinat călduros, până ne-au făcut fișele de cazare, am fost serviți cu câte o cafea din partea casei. Noi ne-am cazat la un resort, Rachani Bay Resort de 3*. 

Prima zi petrecută pe această insulă mi-am propus să stau la plajă cu ai mei, să ne relaxăm că doar lung a fost drumul. Seara am fost spectatori al unui spectacol local, unde se dansa, se făceau numere de magie sau interacționări cu publicul, foarte mișto după opinia mea. Cazați fiind în regim all-inclusive, aveam trei mese pe zi, vorba românului ,, cât încape '', mâncare de toate felurile, de la bucătăria grecească, până la cea mexicană. Băutură la discreție.

A doua zi mi-am propus să iau stațiunea la pas și să vizitez anumite atracții locale. Așa că am pornit cu dimineața-n cap, îmbrăcat într-un tricou, o pereche de bermude și șlapi. Mergând pe drumul principal observ tot felul de taverne, tot felul de magazine dar cel mai important, în stânga mea eram înconjurat de munți și în dreapta de apă. Am intrat într-o tavernă pentru a savura minunatele fructe de mare alături de o limonadă răcoroasă. 

Neobservând foarte multe, am decis să ies din stațiune pentru a mă bucura de alte atracții, cel mai frumos și cel mai valoros loc după părearea mea este mănăstirea Sfântul Arhanghel Mihail situată la 25 km la sud de Limenas ( am ajuns acolo datorită unor turiști români cu care m-am cuplat în mașină și care mergeau în aceeași direcție). A fost singura mea plimbare singur fără părinți într-o stațiune dintr-o țară străină dar și cea mai minunată.

Ajuns la aceea mănăstire, observăm o poartă mare de lemn, aceasta era intrarea, odată intrat pe poartă sunt întâmpinat de niște călugărițe care îmi dau niște haine. În acea mănăstire nu se putea intra îmbrăcat în tricou și bermude, așa că am luat la cunoștință și m-am conformat regulilor. Odată intrat în mănăstire observ cu minunăție, florile sublime așezate pe marginea potecii. În incinta mănăstirii am vizitat fiecare locaș, de unde am cumpărat câte un suvenir.

Seara m-am întors înapoi la hotel pentru a cina împreună cu familia mea, cărora le-am povestit escapada mea. Au fost fericiți că am avut curajul să mă duc de unul singur în plimbare pe o insulă despre care nu știam nimic.

A 3-a zi, împreună cu familia mea ne-am deplasat în Limenas, capitala insulei, unde ne-am plimbat pe străzile pline de magazine, am făcut câteva cumpărături și ne-am așezat la o tavernă unde am stat până seara târziu la taclale.

A 4-a zi am petrecut-o iarași la plajă, unde împreună cu tatăl meu, ne-am ocupat timpul cu activitățiile acvatice. Am mers cu cei de la hotel pentru a explora mediul subacvatic, am făcut fotografii subacvatice minunate, am făcut o plimbare cu ski-jetul, apoi ne-am dat cu banana. Seara am dat o petrecere la restaurant deoarece era ultima zi dar și cel mai important, era ziua mea de naștere.

Nu voi uita niciodată această călătorie deoarece a fost cadoul minunat din partea părințiilor mei pentru mine.

Dacă aveți și voi astfel de călătorii vă învit să îmi lăsați într-un comentariu povestea voastră!

Articol scris pentru Spring Superblog 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu